«Веселі святкування в країні Читання»

     Традиційно, в чудові березневі дні дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський Тиждень дитячого читання, з метою залучення юного покоління до книги, популяризації творчості українських і зарубіжних письменників. Це одне з найбільших бібліотечних свят року.
     19 березня 2019 р. в приміщенні Миколаївського Палацу творчості учнів відбулося урочисте відкриття Тижня дитячого читання – 2019, яке підготувала Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна. Цього року Тиждень проходить під девізом «Веселі святкування в країні Читання».
     Свято відкрила директор бібліотеки Жайворонок Тетяна Анатоліївна. Вона тепло привітала  присутніх в залі учнів шкіл міста зі святом Книги та побажала їм нових щасливих зустрічей з улюбленими героями книг.
     А далі почалося веселе святкове дійство – театралізована вистава «Пригоди Катерини у казковій країні», підготовлене працівниками бібліотеки. Діти з великим захопленням слідкували за пригодами, в які потрапила дівчинка Катруся, в пошуках Чарівної книжки казок вона зустрілася з літературними героями книг: Королевою Книги, Сніговою Королевою, Гулею і Зизулею,  Чахликом  Невмирущим, його онуком Дракончиком Федьком, та  Дивачкою, яка усіляко перешкоджала цьому. Та врешті решт Книгу було знайдено і повернуто дітям.
     Присутні в залі (а їх було понад 400) не тільки переглядали виставу а й самі були її учасниками: відгадували загадки, брали участь у конкурсах, співали і навіть танцювали. Свято прикрасили музичні номери дитячих колективів Палацу творчості учнів м. Миколаєва – народний художній колектив ансамблю танцю «Юність Прибужжя», ансамбль естрадної пісні «Домісолька», народний художній колектив ансамбль класичного танцю «Дивертисмент», ансамбль «Веселі ложкарі».
               Всеукраїнський Тиждень дитячого читання оголошено відкритим!
     Всіх учнів шкіл міста і області запрошують дитячі бібліотеки на зустріч з книгою. А дітей Радісносадівської ОТГ Миколаївської області на початку квітня чекає сюрприз: для них працівники Обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна влаштують яскраве свято книги в приміщенні місцевого Будинку культури.