Конкурс творчих робіт «Війна очима дітей»

    3 квітня в Миколаївській бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна відбулося урочисте підведення підсумків міського конкурсу творчих робіт «Війна очима дітей», який був ініційований громадською організацією «Миколаївською міською асоціацією ветеранів Афганістану та АТО» на досить серйозну та недитячу тему.
    На жаль, будь-яка війна не питає, скільки нам років, коли приходить в наш дім. І тому кожен учасник в своїй творчій роботі висловлював власні думки, погляди, а також  ділився особистими історіями з життя.
    Почесними гостями заходу були депутати  Верховної Ради  України  Тарас Кремінь та Іван Савка, а також заступник міського голови Юрій Степанець.  Саме вони нагороджували учасників та переможців конкурсу відзнаками та пам’ятними призами.
    Твори оцінювало поважне журі – це і миколаївські письменники – Віра Марущак, Людмила Чижова, а також літератори та інші знавці українського слова. Перемогу у конкурсі здобули:

 І почесне місце  – Аріна Дишловенко  (ЗОШ №57);

 ІІ місце  – Іван Данченко (ЗОШ №6);

 ІІІ місце посіла Кліманська Катерина (Миколаївський професійний промисловий ліцей).
 
    Прикрасили свято своїм виступом вихованці вокального ансамблю «Водограй» міського Палацу творчості учнів під керівництвом Антоніни Ілллівни Волошиної.
     Під час нагородження учасників усі присутні мали змогу прослухати уривки з конкурсних робіт у виконанні авторів творів. Адже варто прислуховуватися до думок молоді, тому що вони є актуальними, як ніколи і  дуже мудрими.
    І хочеться закінчити словами про мир, цитуючи призерку конкурсу Катерину Кліманську:
«Мир. На перший погляд, це маленьке звичайне слово, а його  значення є великим й дуже цінним усьому світові. Його ніжне сяйво й теплі промінчики бережно пронизують усе, що любо людям. Мир дає нам спокій, впевненість у майбутньому. Мир – це  злагода, порозуміння, благополуччя, спокій, прагнення кращого…»
Мир  вам, мир всім!

 

А ось роботи інших учасників  конкурсу:

Гаврилової  Жанни (ЗОШ №28, 9-а)

Завацького Ілларіона ( 9-а кл).

Захарченко Катерини (Екон.ліцей №1, 9-а)

Іщенко Катерини (ЗОШ № 28, 8-а)

Камакіної Дар’ї (ЗОШ №13, 11 кл.)

Коваленко Марії (ЗОШ №13, 5 кл.)

Конєвої Вероніки (ЗОШ № 36, 7 кл.)

Кравченко І. (ЗОШ № 36, 9 кл.)

Марущак Анастасії (ЗОШ №52, 6-а)

Москаленко Олександри (Екон.ліцей №1, 9-а)

Марченко Владислава (ЗОШ №14, 9-а)

Орлова Давида (ЗОШ №14, 10 кл.)

Романової Анастасії (ЗОШ № 36, 6 кл.)

Трунової Анастасії (МППЛ)

Шостака Вадима (МППЛ)