Відкритий літературний фестиваль BooKids Fest розпочався!

     З 1 по 4 жовтня 2019 р. Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна проводить заходи в рамках Відкритого літературного фестивалю BooKids Fest. Його проведення стало можливим завдяки отриманому гранту від Українського культурного фонду.

      Основаною метою  відкритого літературного фестивалю BooKids Fest є привернення уваги суспільства та громади Миколаєва та Миколаївської області до необхідності виховання у дітей потреби, навиків і культури читання, популяризації престижності читання української дитячої літератури, загалом – отримання доброї освіти і знань, а також популяризація творів сучасних українських письменників, що пишуть для дітей та підлітків.

       Унікальність проекту в тому, що усіма можливими способами створюється мода на читання,  особливо серед дітей, що проживають в області. Актуальним є популяризація творів миколаївських письменників, що пишуть для дітей.

       1 жовтня 2019 року о 14.00 у читальній залі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна відбулося  урочисте відкриття літературного фестивалю BooKids Fest  за участю відомих миколаївських письменників Віри Марущак – голови Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України, Людмили Чижової, Олександра Мачули, Тетяни Свірської.

     Письменники залюбки спілкувалися з юними читачами – учнями 4-х – 5-х кл. ЗОШ №13 і №51. Приємним сюрпризом для дітей були подарунки  – книги з автографами письменників за майстерне художнє читання і рекламу їх творів.

    Прикрасою свята стали виступи вихованців Будинку дитячої і юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва. На завершення діти щиро дякували авторів чудових дитячих книг і бажали їм щасливої письменницької долі та творчого натхнення у написанні нових книг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *