Виїзні заходи Відкритого літературного фестивалю BooKids Fest 2 – 3 жовтня 2019 р.

      2-3 жовтня  2019 р. в  рамках Відкритого літературного фестивалю  BooKids Fest миколаївські письменники в супроводі директора бібліотеки Жайворонок Т.А. і  провідних фахівців Миколаївської ОБД ім. В.О. Лягіна провели яскраві творчі зустрічі з юними читачами області.

     Зокрема, 2 жовтня Віра Марущак, Тетяна Свірська та Галина Запорожченко зустрічалися з учнями Новоодеської ЗОШ №2 і Костянтинівської сільської школи.

     Потім цей творчий десант відправився в м. Вознесенськ, де письменники порадували читачів дитячої бібліотеки КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» і Вознесенськії школи-інтернату 1-3 ступенів «Обдарованість». Юні читайлики були у захваті від спілкування зі справжніми письменниками, чиї твори вони вивчають за шкільною програмою і залюбки читають. Було багато запитань, презентацій, майстер-класів, художнього читання, автографсесій і фотосесій. На завершення письменники подарували для бібліотек вишезазначених закладів комплекти книг миколаївських письменників, що стало можливим завдяки отриманому гранту від Українського культурного фонду.

    В цей же день у Грейгівській бібліотеці-філії КУ «Вітовська ЦБС» в рамках фестивалю пройшла творча зустріч юних читачів з миколаївськими письменниками Геннадієм Борисовим та Олександром Мачулою. Захід пройшов у теплій дружній обстановці. Діти із задоволенням слухали цікаві розповіді і веселі вірші, задавали багато запитань, висловлювали свої думки і побажання літераторам.

     А Людмилу Чижову, відому миколаївську письменницю, радо зустрічали вихованці Мішково-Погорілівської школи-інтернату. Діти залюбки спілкувалися з автором чудових дитячих книг, читали її вірші, переглядали бук трейлери, грали у веселі ігри, фотографувалися на пам’ять.

     3 жовтня, в рамках фестивалю, вихованці Широколанівської школи-інтернату зустрічали в себе учасників фестивалю, миколаївських письменників Віру Марущак, Тетяну Свірську та Галину Запорожченко. Дитячі усмішки, радісні обійми, безліч автографів та побажань – так коротко можна охарактеризувати цю зустріч.

     У цей же день письменники Олександр Мачула та Ольга Славна відвідали Калинівську ЗЗСО І-ІІІ ст.. Березанської селищної ради. Вони читали дітям свої вірші, спілкувалися на різні теми, роздавали автографи і робили фото на пам’ять.

    Таким чином, 2-й і 3-й день фестивалю BooKids Fest були насиченими численними зустрічами, радісними усмішками, чудовим настроєм і  теплою сонячною погодою.

Фестиваль продовжується! Далі буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *