Фестиваль завершився… Фестиваль продовжується!

       Відкритий літературний фестиваль «BOOKIDS FEST» викликав широкий резонанс серед громадськості області. Тому було прийнято рішення продовжити його бодай ще на кілька днів, аби познайомити з миколаївськими літераторами якомога більшу читацьку аудиторію.

      8 жовтня 2019 р у рамках Відкритого літературного фестивалю «BOOKIDS FEST», за підтримки Українського культурного фонду, Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна організувала таку зустріч для маленьких читачів – учнів 3-4 класів Снігурівської загальноосвітньої школи №3, а також вихованців ЗОШ с. Кобзарці.     Діти вперше зустрілися з авторами улюблених дитячих книг Вірою Марущак та Тетяною Свірською. Тому зустріч була щирою і неймовірно емоційною.

     Маленьким читайликам  прийшлася до душі і поезія і проза авторів, адже твори написані про них і для них, в них – світ перших дитячих здивувань і захоплень, сприйняття оточуючого світу очами маленької дитини.

     Цікаво і невимушено гості розповіли про свої перші літературні спроби, історію написання книжок, про те, що надихає їх на творчість. Дотепно відповіли на численні дитячі запитання і, звичайно, читали свої нові вірші  і оповідання. Зустріч залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів Віри Марущак і Тетяни Свірської. Завершилося свято  автограф – сесією та колективним фото на пам’ять.

    А 10 жовтня книжкова еліта попрямувала  до Арбузинки. Цього разу з юними читачами районної бібліотеки для дітей, учнями ЗОШ \№2, зустрічалася Віра Іванівна Марущак, відома письменниця, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України. Вона добре відома як авторка чудових книг для дітей: «Батько з Португалії», «Вікнами до сонця», «Цезар, Галка і Новий рік», «Нюмочка», «Зайченя» та ін..

     Зустріч виявилася надзвичайно цікавою ще й тому, що Віра Іванівна родом з Арбузинки, свого часу вона навчалася саме в цій школі. Тому їй було приємно зустрітися з онуками своїх однокласників. Діти з великим задоволенням спілкувалися з письменницею, задавали їй безліч питань, а на завершення отримали комплект книг миколаївських письменників для бібліотеки, зробили фото на пам’ять та побажали землячці натхнення на створення нових книг для дітей.

     Фестиваль завершено! Безсумнівно, він залишив добрий слід в дитячих душах та новий  поштовх і надію на постійні спілкування читачів з літераторами на майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *