Мовне знайомство «В океані рідної мови”

21 лютого  увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. В Україні це свято відзначають з 2002 року і відтоді це  стало ще одним  приводом шанування рідної мови.

Адже мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд.

Саме з цієї нагоди, 21 лютого, працівники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім.В.О. Лягіна завітали до учнів 8-х та 9-х класів  та провели мовне знайомство «В океані рідної мови”.

Діти дізналися про передумови та  історію виникнення Дня рідної мови.

Особливо дітей вразило та здивувало різнобарв’я української говірки , з яким діти познайомилися  під час ігор «Вгадай, якщо зможеш!» та «Хто як говорить?».

Старшокласники  з завзяттям намагалися дати визначення незнайомим для себе словам-діалектизмам, таким як: кабиця, бокасувати, бобочка , швайба, закундибачилося та інші. І це виходило дуже весело!

Наприкінці зустрічі всі присутні дійшли висновку, що рідна мова – це скарбниця духовної і культурної спадщини українського народу.

Плекаймо рідну українську мову!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *