Герої серед нас

День захисника України святкують щорічно вже протягом п’яти років 14 жовтня – в день Покрови Пресвятої Богородиці, одночасно з Днем Українського козацтва.

Це день вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості.

З цієї нагоди працівники Обласної бібліотеки для дітей організували для учнів ЗОШ №13 зустріч з учасником російсько-української війни Олександром Обуховським – бійцем 25 окремої повітряно-десантної бригади.

Під час невимушеної розмови Олександр поділився військовими історіями, які траплялися з ним під час служби. Розповідав про побратимів, про людей,з ким доводилося зустрічатися. А, головне, щиро передав емоції, які відчувають наші захисники на війні: страх, біль, любов до рідних й близьких і до нашої України.

Діти ставили багато запитань, іноді зовсім не дитячих, на які пан Олександр давав розгорнуті  відповіді.

На сьогодні Олександр Обуховський є заступником  Голови “Асоціації учасників та інвалідів АТО” та  відповідає за військово-патріотичне виховання дітей та молоді.  Зараз ця тема актуальна як ніколи.

Адже любов до рідної землі та батьківської хати, повага до українських традицій та рідної мови  має передаватися  з покоління у покоління  у спадок та ні за яких обставин не можуть бути знеціненими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *