Приємна новина

Вже кілька років поспіль Миколаївська обласна бібліотека для дітей підтримує творчі зв’язки з українською діаспорою Польщі в рамках Міжнародного проєкту «Ми українці. Я і ти».

За ініціативи його організаторів вчителя міжшкільних пунктів навчання української мови у Вармінсько-Мазурському воєводстві республіки Польща Петра Табаки, Львівської обласної бібліотеки для дітей та учасників – бібліотек України, серед яких і наша книгозбірня, проведено цілу низку заходів, спрямованих на популяризацію української класичної та сучасної літератури, історії України, її традицій та звичаїв серед українців, що живуть за кордоном.

2020-й непростий карантинний рік не став на заваді нашій дружбі та співпраці, а набув трансформації і нових форматів.

Зокрема, юні українці з Польщі долучилися до Еко марафону «#30днів_еко_книги», організованому Миколаївською обласною бібліотекою для дітей. Адже сьогодні тема екології є однією з пріоритетних і болючих у світі.

Діти надіслали нам свої екомалюнки та екосвітлини, з яких завідувачка відділу обслуговування бібліотеки Ганна Чмельова створила відеоролик екологічного спрямування, за що вони отримали подяку з України.

І ось приємна новина з Польщі – публікація у польському дитячому журналі «Світанок» (додатку до газети “Наше слово”) стаття Петра Табаки про нашу співпрацю в рамках еко проєкту зі словами вдячності.
Це надихає нас на нову плідну творчу дружбу з українцями Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *