Підсумки обласного творчого конкурсу «Відкритий лист до захисника Вітчизни»

обласний творчий конкурсу «Відкритий лист до захисника Вітчизни» 202111 лютого 2021р. в Обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна відбулося урочисте підведення підсумків ІІІ-го обласного творчого конкурсу «Відкритий лист до захисника Вітчизни», ініційованого громадською організацією «Миколаївська обласна асоціація ветеранів Афганістану та АТО» (керівник Віктор Білик) за участі Василя Павлова і Віктора Чулкова. Конкурс проходив під девізом «Честь. Слава. Держава».

У зв’язку з пандемією свято пройшло в онлайн форматі на платформі ZOOM, що дало змогу долучити до нього учасників з різних куточків Миколаївщини.
Зі вступним словом до присутніх звернулася директорка бібліотеки Жайворонок Тетяна Анатоліївна. У своєму виступі вона підкреслила, що виховання патріотичних почуттів у юного покоління було і є пріоритетним напрямком роботи книгозбірні. Бібліотека і надалі буде завжди відкрита для втілення гарних ідей і проектів.

Роботи оцінювало журі у складі: Людмила Чижова, миколаївська письменниця, лауреатка Обласної премії ім. М. Аркаса, Олександр Мачула, письменник, голова громадської організації Українське товариство «Просвіта» ім. М.М. Аркаса, Інна Береза, літературознавець, член Миколаївської «Просвіти».

На адресу журі надійшло майже 300 листів. Дитяча творчість глибоко вражає. Щирі звернення до захисників, палкі поетичні і прозові рядки про любов до рідної землі нікого не залишили байдужими. Саме про це схвильовано говорили від імені журі Людмила Яківна Чижова та Інна Юхимівна Береза.

Нагородження переможців та учасників-призерів проводили організатори конкурсу. Вони подякували юним учасникам конкурсу за активну участь, та підкреслили, що нині підростає справжнє покоління патріотів і захисників України. Свято вдало доповнив виступ військовослужбовців строкової служби окремого ремонтно-відновлювального полку Командування Сил логістики Збройних Сил України солдати Станіслав Цуканов та Денис Миклащук з музичною композицією “Те, що бачиш ти” гурту “Біла Вежа”.

З вітальним словом до учасників конкурсу звернулись заступник командира окремого ремонтно-відновлювального полку з морально-психологічного забезпечення підполковник Домбровський Олег Віталійович та голова журі конкурсу Олександр Мачула.

Організатори конкурсу заздалегідь потурбувалися про те, щоб кожен з переможців (а ними стали 10 учасників у 3-х різних вікових категоріях) отримали нагороди: дипломи і заохочувальні подарунки. Не залишилися без відзнак і учасники-призери конкурсу – вони отримали Подячні листи та солодощі.

Переможцями конкурсу стали: Котович Віолета, с. Велика Мечетня Кривоозерського р-ну (у віковій категорії до 10 років), Король Сергій, м. Новий Буг (у віковій категорії від 10 до14 років) і Павленко Анна, Троїцький ЗЗСО І-ІІІ ст. (у віковій категорії від 14 років).
Конкурс показав, що тема захисту Вітчизни, на жаль, залишається актуальною і на сьогодні, вона торкається сердець не тільки дорослих, але й дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *