День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули на Майдані, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, в обласній бібліотеці для дітей імені В. Лягіна, упродовж тижня від 15 до 19 лютого проведено ряд заходів.

Зокрема, працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів завітали до учнів 5, 6 та 8 класів ЗОШ № 13 і провели для них патріотичну годину «Подвиг Небесної Сотні- приклад для нащадків».

Увазі дітей були представлені документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані та перегляд слайдової презентації про учасників Євромайдану. Затамувавши подих, слухали школярі розповідь про події Революції Гідності, про відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, серед яких були і наші земляки з Миколаївщини. Далі учням запропонували обрати і прочитати вірш із книги «Небесна Сотня: Антологія майданівських віршів». Школярі з зацікавленням сприйняли даний інтерактив і старанно зачитували обрані поезії, а потім поділилися своїми думками щодо подій на Майдані.

Відчувалося, що тема Революції Гідності жива і досі торкається до сердець юного покоління.
Наприкінці зустрічі бібліотекарі наголосили, що Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір, а Герої Небесної Сотні – уособленням людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *