Обласний онлайн челендж «Поетична квітка України»

      25 лютого 2021 року Україна і вся світова спільнота  широко святкують 150-річчя від дня народження  Лесі Українки – видатної української письменниці, однієї з основоположників нової української літератури, палкого поборника рідної мови, геніальної поетеси і драматурга, талановитого прозаїка і перекладачки, журналістки, громадського діяча. ЇЇ пристрасне поетичне слово упродовж століть надихає усіх українців – від найменшого до найстаршого віку.

      Саме тому  Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна до цієї визначної події ініціювала  проведення обласного онлайн челенджу «Поетична квітка України». Він проходив з 25 січня по 25 лютого 2021 року. Його метою була популяризація  творчості   Лесі Українки та залучення юних читачів до участі у поетичному марафоні. Завданням  челенджу було прочитати твір  Лесі та зняти відео. Всі учасники чудово  впоралися з ним.        

Протягом місяця юні читачі надіслали на сторінку бібліотеки у Facebook понад  350 відео.  Серед них дошкільнята, учні та навіть дорослі з м. Миколаєва та Миколаївської області. Крім  декламування віршів поетеси, вони грали на бандурі, малювали  портрет Лесі Українки та ілюстрації до її творів.

         Серед учасників  – учні ЗОШ м. Миколаєва №4, №19, №22, №31, №34, №51, №59, гімназій №2 і  №4 та Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки. Своєрідний рекорд встановили учні   ЗОШ 1-Ш ступ. №60 м. Миколаєва – 90 дітей-учасників! До челенджу також приєдналися дорослі: батьки, бібліотекарі і вчителі.

         Значна частина учасників – це читачі-діти з бібліотек області.  Найактивніші серед них   Публічна бібліотека Березнегуватської селищної ради -12 учасників, КЗ «Публічна бібліотека» Єланецької селищної ради – 10,  Публічна бібліотека Снігурівської міської ради – 11, КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради – 7. А також до челенджу долучилися читачі Березанської і Братської ЦБС, Спільного комунального закладу «Вітовська публічна бібліотека»,  КЗ «Бібліотечна мережа» м. Вознесенська, КЗ «Новобузька публічна бібліотека» Новобузької міської ради. Особливо хочеться відзначити Міську бібліотеку управління освіти та з гуманітарних питань Очаківської міської ради, яка організувала понад 37 учасників.

         Поетичний челендж пройшов яскраво та натхненно!  Ми дуже вдячні усім учасникам і організаторам заходу. Такі події  надихають   юне покоління на любов до книги, до бібліотеки, до рідної мови. Це наш загальний внесок у збереження культурної спадщини України.

Усі відео учасників розміщено на офіційній сторінці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей у Facebook за хєштегами #ЛесяУкраїнка #Ювілей_150 #Challenge #БібліотекаНаСпаській66.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *