Обласний день читання «Читаємо твори Тетяни Свірської»

обласний день читання2 квітня, у день народження Г. Х. Андерсена, відзначають Міжнародний день дитячої книги. У цей день Миколаївська обласна бібліотека для дітей підвела підсумки проведення обласного дня читання «Читаємо твори Тетяни Свірської».

Ця онлайн-ініціатива проводилась у рамках Тижня дитячого читання з 29 березня по 02 квітня 2021 року і була присвячена підвищенню інтересу у дітей до читання кращих творів української дитячої літератури і популяризації творчості письменників-краян, а саме миколаївської письменниці Тетяни Дмитрівни Свірської. Авторка є членкинею Національної Спілки письменників України, переможницею багатьох творчих конкурсів.

Учасники Дня читання, а це діти – читачі бібліотек Миколаївської області, крім відео декламування віршів поетеси, створювали малюнки, поробки та ілюстрації до творів Тетяни Свірської. Серед учасників онлайн-ініціативи: Арбузинська бібліотека для дітей, Братська бібліотека-філія для дітей, Веселинівська дитяча бібліотека Веселинівської селищної ради, Березнегуватська бібліотека для дітей Березнегуватської селищної ради, Єланецька бібліотека для дітей КЗ «ПБ Єланецької селищної ради, Кривоозерська бібліотека-філія для дітей, сектор з обслуговування читачів – дітей КЗ “Новоодеська публічна бібліотека”, Публічна бібліотека-філія Снігурівської міської ради, Library Планети ЗОШ №42 м. Миколаєва, а також бібліотеки-філії публічних бібліотек ОТГ. Кожна бібліотека поширювала відео учасника на своїй сторінці ФБ в мережі Інтернет.

Відео учасників можна переглянути за хештегами з позначками #деньчитання2021, #читаємотворикраян, #ТетянаСвірська.

Усі відео розміщені і на сторінці Facebook Миколаївська обласна дитяча бібліотека .

Обласний день читання пройшов яскраво та натхненно! Ми дуже вдячні усім учасникам, бібліотекарям та батькам.
Такі події надихають юне покоління на любов до книги, до бібліотеки, до рідної мови та розвивають творчі здібності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *