Обласний методичний день

Сьогодні Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна провела чергову професійну онлайн зустріч у форматі Обласного методичного дня для бібліотечних фахівців Миколаївської області, що працюють з дітьми.

Учасників зустрічі привітала директор бібліотеки – Тетяна Жайворонок, побажала їм плідної роботи. Директор зробила акценти на таких важливих актуальних темах, як онлайн активність і звітність, та відповіла на питання учасників.

Програмою Дня передбачено два блоки.
Перший – це підведення підсумків обласної онлайн ініціативи – Дня читання 2021, присвяченого популяризації творчості Тетяни Свірської. Тетяна Нахова, завідувачка науково-методичним відділом обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна представила моніторінг включеності бібліотек у проведення заходу, оголосила лідерів серед бібліотек-організаторів. Це: Єланецька бібліотека для дітей та бібліотеки-філії КЗ “ПБ Єланецької селищної ради», Публічна бібліотека Снігурівської міської ради її бібліотеки-філії, сектор з обслуговування читачів – дітей КЗ «Новоодеська публічна бібліотека», Новобузька публічна бібліотека. Спікер зробила акцент на особливостях наповнення поданих творчих робіт, у яких діти, окрім відеодекламувань віршів і голосних читань, писали відгуки, створювали малюнки, поробки, колажі та ілюстрації до творів Тетяни Свірської. Ще раз подякувала усім, хто долучився до акції, і запросила усіх учасників Дня читання 2021 до онлайн зустрічі з Тетяною Свірською після карантину.

Другий блок – це надання детальної практичної консультації, присвяченої чудовому інтерактивному сервісу Genially. Крок за кроком, Ірина Голенко, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна, навчала учасників створенню цікавого інтерактивного контенту у бібліотечних закладах: надавала практичні поради, ділилася секретами, наводила приклади успішних створених ресурсів.
На думку організаторів і учасників такий формат професійних зустрічей є корисним і ефективним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *