Всеукраїнський семінар-тренінг «Зелена хвиля екочитання»

24-25 травня Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім.В.О. Лягіна взяла участь у Всеукраїнському семінарі-тренінгу «Зелена хвиля екочитання», який відбувся у Національній бібліотеці України для дітей за підтримки Програми IBBY-Yamada 2021 «Право дитини стати читачем».Учасниками цієї події були Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, Державна екологічна інспекція України, народні депутати України, ГО «Екологічна нація», ГО «Екодія», ТОВ «Видавництво «Ранок», дитячі письменники, представники бібліотек України та інші.

Миколаївська обласна бібліотека для дітей під час виступу «Зелена платформа дитячої бібліотеки або успішні екокейси» представила свою діяльність екологічної спрямованості, а саме: реалізацію спеціальних програм та проєктів, співпрацю з громадськими організаціями, які займаються екоактивностями, цікаві інноваційні форми роботи з метою екологічного виховання дітей та молоді.

Під час обміну досвідом роботи у бібліотекарів з’явилися нові ідеї щодо застосування на практиці отриманої інформації та практичних навичок з даної теми.
Учасники екологічного семінару дійшли висновку, що екологічні знання читачів можна сформувати лише заходами, які зможуть торкнутися душі і серця кожної маленької людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *