На зв’язку з фахівцями Комунального закладу «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради

Методичний день

17 червня 2021 р. фахівці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна взяли участь у Методичному дні Комунального закладу «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради на тему «Залучаємо дитину до бібліотеки: секрети новотворчості в умовах карантину та виходу з нього». Професійне спілкування відбулося за допомогою платформи Zoom.Під час Професійної сесії з консультаціями виступили спікери – Голосна Оксана Євгенівна, завідувачка відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна і Тарасова Валентина Сергіївна, бібліотекар відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів. Основна тема їх виступів мала назву «Промоція книги і читання у сучасному форматі: огляд онлайн активностей Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна».

Фахівці зробили особливий наголос на формах роботи, які дають можливість безпосереднього контакту з користувачами: віртуальні екскурсії, тематичні дні, знайомства з письменниками, читання вголос, майстер-класи, челенджі, фотоакції. Також вони ознайомили учасників заходу з новими рубриками різних жанрів на просторах Фейсбука та Інстаграма, про створення Фейсбук-статистики працівниками обласної бібліотеки ім. В. О. Лягіна.

Завідувачка Веселинівської дитячої б/ф Сєвач Галина Федорівна виступила з доповіддю щодо нових форм роботи по залученню дітей до бібліотеки та читання як вимоги часу. Методист КЗ ПБ Веселинівської селищної ради Стоян Маріанна розповіла про участь бібліотек у читацьких конкурсах.

Про власні ідеї за темою методичного дня доповідали: Покровська б/ф КЗ ПБ Веселинівської селищної ради (Вдовиченко Н.В.), Токарівська б/ф КЗ ПБ Веселинівської селищної ради (Горбенко О.Г.), Ставківська б/ф КЗ ПБ Веселинівської селищної ради (Вандяк Л.Д.).

Доповідачі наводили приклади платформ, програм та редакторів, за допомогою яких створювали електронну продукцію. Також спікери наголосили на тому, що під час локдаунів підтримували зв’язок з читачами і завдяки телефонному зв’язку. Завершуючи Zoom-зустріч, учасники дійшли висновку, що використовуючи нові технології в роботі з читачами, не треба забувати, по можливості, і про традиційні форми роботи з книгою у форматі офлайн.

На завершення професійного заходу учасники підвели підсумки та визначились із домашнім завданням щодо обговорених тем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *