Вечір-реквієм «Бабин Яр: забуттю не підлягає»

29 вересня 80-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинених нацистами у 1941-1943 роках.

Лише за два дні — 29 та 30 вересня 1941-го року — в урочищі Бабин Яр у Києві розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів.

Щоб вшанувати пам’ять безневинно страчених жінок, дітей, людей похилого віку, працівники Обласної бібліотеки для дітей ім..В.Лягіна завітали до вихованців Клубу юних моряків з флотилією та провели вечір-реквієм «Бабин Яр: забуттю не підлягає».

Бібліотекарі підготували медіа презентацію та відеоряд спогадів свідків тих жахливих подій – мешканців Києва, і безпосередньо тих, хто вижив. А з сотні тисяч розстріляних дивом залишилося в живих 28 осіб.

Страшно навіть уявити увесь жах, який довелося їм пережити.
Під час заходу було приділено багато уваги роману-документу Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр», яку автор почав писати ще 12-тирічним підлітком. Він жив у Києві і на власні очі бачив все, що відбувалося під час окупації столиці німцями.

Оповідь книги не просто вражає страшною правдою, а шокує тим, як люди проявляли своє єство в цих нелюдських умовах – це милосердя і підлість, доброта та зрада.

Ми не маємо права забувати про жертв німецько-нацистського режиму у Бабиному Яру.
Це варто пам’ятати, щоб таке не повторилося знову…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *