100 років під знаком дитинства. Урочистості до 100-річного ювілею Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна

20 жовтня 2021 року Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна розпочала урочистості з нагоди 100-річного ювілею бібліотеки.

Віковий ювілей бібліотеки – безсумнівно, нагода осмислити пройдений шлях, підвести підсумки і визначити вектор руху в майбутнє. 100 років – це величезний період, що вмістив в собі історію країни і міста, бібліотекарів і читачів, книг та їх авторів. Скільки поколінь читачів пройшло через бібліотеку за цей час! Деякі з них приводять до нас вже своїх дітей та онуків. Ця урочиста подія знакова не тільки для бібліотекарів і читачів, а й для всіх, хто переконаний, що у нашої бібліотеки попереду ще багато цікавих подій і важливих справ.

На урочистості з нагоди ювілею до бібліотеки завітали поважні гості – представники облдержадміністрації, обласної Ради, культурологічних установ, письменники, книговидавці та представники громадських організацій, освітяни та місцеві ЗМІ. Серед них: заступник голови облдержадміністрації, уповноважений у галузі охорони здоров’я, культури, національностей та релігій Гранатуров Ю. І., Голова постійної комісії з питань науки і освіти, інновації, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності обласної ради Горбуров Є. Г., начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА Буберенко О.О., заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Шамаріна Т.В.

З привітальним словом до присутніх звернулася директорка Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна Жайворонок Тетяна Анатоліївна.

Усі гості свята тепло і щиро вітали бібліотеку і її працівників, дарували квіти, подарунки, почесні відзнак.

Директорка Тетяна Анатоліївна була нагороджена Відзнакою Миколаївської обласної ради ІІ ступеня, Почесною грамотою Національної спілки письменників України т.і.

Колектив бібліотеки – Почесною грамотою Національної бібліотеки України для дітей і Почесною грамотою управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Усі працівники бібліотеки (індивідуально) – Почесними грамотами і подяками обласної держадміністрації, обласної ради, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації і Національної бібліотеки України для дітей.

У свою чергу, всі гості свята були нагороджені Відзнаками від обласної бібліотеки для дітей «За плідне партнерство заради дітей» та «За спільні кроки на користь читання, книги, бібліотеки», грамотами і подяками.

Святковий захід прикрасили музичні номери за участі студентів Миколаївського фахового коледжу культури та артистів Миколаївського академічного театру ляльок.

22 жовтня привітати зі 100-річним ювілеєм прийшли наші добрі друзі та партнери: письменники, вчителі, бібліотекарі загальноосвітніх навчальних закладів, вихователі дошкільних навчальних закладів, колеги з Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та громадські діячі.

А у неділю, 24 жовтня бібліотеку вітали з ювілеєм наші улюблені читай лики та їх батьки. Найкращі читачі були нагороджені Подяками та грамотами від Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім..В.О. Лягіна.

Свій ювілей бібліотека зустрічає з вірою у майбутнє, бо воно – у ії читачах, які відкривають для себе багатий світ життя на сторінках улюблених книг.

З ювілеєм, рідна Бібліотеко!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *