Обласний тематичний семінар «Сучасні тенденції бібліографічної та інформаційної діяльності бібліотек, що обслуговують дітей»

24 листопада 2021 року фахівці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна організували та провели чергову професійну онлайн зустріч у форматі  обласного тематичного семінару  за темою «Сучасні тенденції бібліографічної та інформаційної діяльності бібліотек,  що обслуговують дітей».  Модератором виступила Жайворонок Тетяна Анатоліївна, директорка  Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О Лягіна. В заході взяли участь 60 осіб.

Професійну консультацію за темою «Бібліографічно-інформаційне обслуговування дітей: основні організаційні аспекти» надала присутнім  Щербак Вікторія Євгенівна, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу.

Молчанова Світлана Миколаївна, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу комунального закладу  “Рівненська обласна бібліотека для дітей”  Рівненської обласної ради розповіла про інформаційно-бібліографічну діяльність Рівненської обласної бібліотеки для дітей, її нові напрямки та пріоритети.

Провідні спеціалісти обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна представили учасникам заходу презентації своїх напрацювань за темою семінару.

Зокрема, досвідом роботи «Популяризація культурної та мистецької спадщини краю через створення цифрових бібліотечних продуктів» поділилася  Щевцова Людмила Георгіївна, провідний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу. А експрес-поради «Книжкова виставка як Подія:  створюємо для дитини» надала Янковська Лілія Іванівна, завідувачка відділу масової роботи і естетичного виховання.

Практичні навички,   як створити «Інформаційно-освітній простір бібліотеки: наповнення на основі  педагогіки партнерства» представила Власенко Катерина Олександрівна, завідувачка відділу комплектування фондів та каталогізування документів.

Цікавими  та корисними виявилися тренінгові вправи за темою «Формування медіаграмотності в сучасній бібліотеці», які провела для учасників онлайн заходу Щука Наталя Володимирівна, провідний бібліограф  інформаційно-бібліографічногог відділу

Всі учасники обласного тематичного семінару висловили щиру подяку за надані поради і консультації та запевнили, що вони обов’язково будуть використані в роботі бібліотек з інформаційно-бібліографічної діяльності.

Усі матеріали семінару  будуть розміщені на офіційному сайті обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна у розділі «Бібліотекарям».

З матеріалами семінару можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *