Інформина «Ні – домашньому насиллю!»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

25 листопада Миколаївська обласна бібліотека для дітей вже традиційно долучилася до цієї ініціативи й спільно з відділом уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України. Працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів завітали до учнів ЗОШ №13 з інформиною «Ні – домашньому насиллю!».

Під час відвертого спілкування з підлітками старший інспектор з особливих доручень капітан поліції Марина Семикіна розповіла про види насилля у родинах, як їм запобігти й куди звертатися у разі виникнення таких інцидентів.

Поліціянтка розповіла про соціальний проєкт «Річ у тім», ініційований Національною поліцією України задля правового просвітництва громадян країни. Це виставка, присвячена проблемі домашнього насильства у будь-якому його прояві, мета якої – вкотре привернути увагу населення до такого жахливого явища у суспільстві.

Діти уважно слухали гостю та активно ставили запитання, адже, на жаль, ця тема є болючою й актуальною і для підлітків.

Наприкінці зустрічі всі погодилися з тим, що, аби зменшити рівень насилля, кожен має почати працювати над собою – стримувати агресію та відчувати до людей повагу і небайдужість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *