Інформаційне поле «Ґендерна рівність – крок у європейське майбутнє»

Початок грудня ознаменувався для прогресивної спільноти початком акції «16 днів проти насильства», а як ми знаємо: насилля буває різних видів. Один із них – дискримінація людей за ознакою статі.

Саме тому протягом тижня, від 6 до 10 грудня, працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В. О. Лягіна провели зустрічі-тренінги із учнями 5, 6,7 та 9-их класів місцевої школи №13.

На виховних годинах бібліотекарі визначили із авдиторією поняття ґендерності, як такої, обговорили, можливість чи неможливість існування ґендерної рівності і згадали найпоширеніші ґендерні стереотипи (але лише для того, аби потім їх спростувати).

Не обійшлася зустріч і без інтерактиву. Діти  із зацікавленням брали участь у таких вправах як:  «Стать чи ґендер» або «Орієнтація на стереотип». А особливим успіхом і в малих, і у дорослих користувалася вправа «Жінки – чоловіки», де, отримавши клаптики паперу двох кольорів із особливостями характеру, притаманними більше чоловікам або жінкам, учні мали вибрати по 15 із них і приклеїти до схематичного зображення статі, якій, на їхню думку більш підійшла б та чи інша риса. Звісно у вправі не було правильної чи неправильної відповіді, а потрібна вона була для того, аби вкотре наголосити на головному меседжі уроку: ми – різні, але ми – однакові!

Ми щиро сподіваємось, що завдяки нашим заходам, слухачі переконалися у необхідності будувати ґендерно чуйні взаємини у суспільстві й у тому, що права чоловіків і жінок повинні бути рівними.

Усі ми рівні в правах бути такими, які ми є, рівні у праві мати те, що хочемо, рівні у праві мріяти і здійснювати свої мрії! Тож, будьмо прогресивними! Будьмо за рівність!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *