Святковий фінал «Лідер читання – 2019» у м. Одеса

   З 1 квітня до 1 вересня серед читачів – учнів 6-7 кл. проходив Всеукраїнський конкурс «ЛІДЕР ЧИТАННЯ», який проводився Національною бібліотекою України для дітей за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.

В районному та обласному турах Всеукраїнського конкурсу взяло участь 317 дітей-читачів з міських, районних та сільських  бібліотек Миколаївської області, в тому числі з ОТГ. Переможцем обласного туру, який організувала обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна, була визначена Анастасія Солонченко, семикласниця з смт. Братське.

Вона разом з  фіналістами з інших областей була запрошена на святковий фінал до м. Одеса. Свято проходило на базі дитячого оздоровчого табору «Молода гвардія».

Програма була насиченою і різноманітною. Дітей-переможців нагородили грамотами і пам`ятними подарунками: книгами, почесним значком «Лідер читання», футболкою та настільною грою від Торгового дому «STRATEG».

З великим задоволенням юні читачі зустрілися з відомим українським письменником, лауреатом Шевченківської премії Володимиром Рутківським, який  розповідав про свої книги та охоче спілкувався з юним поколінням.

Учасники заходу також познайомилися з одеським письменником-козаком Олегом  Дряміним, із захопленням взяли участь у майстер-класі «Бойові мистецтва козаків» Міжнародного лицарського ордена ім. Святого Миколая, Одеського молодіжного полку ім. Івана Сірка.

Для дітей також були організовані цікаві екскурсії до Аккерманської фортеці в м. Білгород – Дністровський та пішохідна екскурсія містом Одеса.

Наша Анастасія була в щирому захопленні від почутого і побаченого, дякувала організаторам Всеукраїнського конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ» та пообіцяла проводити роботу по популяризації книги і читання серед своїх однолітків.