«Турнір веселих коротунчиків»

        25 листопада у відділі обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна пройшов літературний лабіринт «Турнір веселих коротунчиків» (до 105-ї річниці з дня народження Миколи Миколайовича Носова і 100 років від дня народження Віктора Юзефовича Драгунського). Працівники відділу разом з учнями 1-4 класів групи продовженого дня школи №13 вирушили в незвичайну країну, в якій панують веселощі, сміх, радість, гарний бадьорий настрій – це країна, в якій жили Микола Носов і Віктор Драгунський та герої їх книг.

Під час проведення заходу діти дізналися багато цікавого про творчість письменників:

– як Микола Носов, спочатку пишучи для свого сина та його друзів оповідання і казки, потім став їх друкувати в дитячих газетах і журналах,

– як Віктор Драгунський записував всі смішні історії, які траплялись з його сином Денисом – і вийшли «Денискові оповідання».

Потім читачі, за допомогою захоплюючих вікторин згадали твори цих письменників і улюблених героїв їх книг, допомагали Незнайці дізнатися до повітряної кулі: пройшли лабіринт. Відгадували загадки, а по відгадці згадували назву оповідання М.Носова, пов’язану з предметом, розшифровували криптограму. А на завершення усі зробили висновок, що твори цих письменників не просто веселі, захоплюючі, життєрадісні, а й повчальні, мудрі й добрі. Спасибі за це письменникам – найдобрішим чарівникам.