«Коли вже народився ти поетом, – за все відповідай у цім житті»

        Напередодні 80-річного ювілею Бориса Олійника працівники відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів відвідали своїх постійних друзів зі спеціального інтернату №3. Для дітей було проведено літературний портрет «Коли вже народився ти поетом, – за все відповідай у цім житті», присвячений долі поета.
Борис Олійник, якому 22 жовтня виповнюється вісімдесят, став класиком за життя. Між його Долею і Словом — лише Правда. Правда як синонім моральності.
Його поезія – живильне джерело для одухотворення людини, для її облагородження. Понад сорок оригінальних поетичних книг поставили його в один ряд із Василем Симоненком, Ліною Костенко, Іваном Драчем, Дмитром Павличком.
З великим захопленням сприймали вихованці інтернату хвилюючу розповідь бібліотекарів про життя поета і його творчість. Захід вдало доповнювався медіапрезентацією та відеорядом.
До ювілею письменника у читальній залі відділу всі бажаючі можуть познайомитись з літературним переглядом «Перед людьми і честю звітувати за кожне слово з власного пера».