Літературно-патріотичний ранок «Навчайтесь у героїв Вітчизну берегти»

      Війна – це не жахливий сон, а страшний період нашої історії.
Напередодні свят, які ми відзначаємо 8 та 9 травня, учні 3-4 класів школи № 13 взяли участь у літературно-патріотичному ранку «Навчайтесь у героїв Вітчизну берегти».
Діти ознайомилися з історичними подіями, пов’язаними з Другою Світовою війною: коли і як вона розпочалася, хто був запеклим ворогом, а хто захищав нашу Батьківщину.
Торкнулися і дати окупації міста Миколаєва. Згадали героя підпільної організації «Миколаївського центру» Віктора Лягіна, бійців морського десанту під командуванням лейтенанта Костянтина Ольшанського, юних героїв-розвідників Шуру Кобера і Вітю Хоменко.
Бібліотекарі разом з дітьми пригадали пам’ятні меморіали, які є в нашому рідному місті Миколаєві.
Хлопчики та дівчатка мали нагоду переглянути відеоролик про те, як над рейхстагом піднявся прапор Перемоги.
Діти старанно підготувалися до свята Перемоги, вони декламували вірші, співали пісні воєнних років.
Сьогодні Україна переживає складні часи свого утвердження як незалежної, вільної, соборної держави. Тому ми згадали тих солдат української армії, які з честю відвойовують та захищають кордони нашої країни. Учень 3-А класу Олександр Сокуренко розповів про свого тата, який в даний час проходить службу на Сході України.
Насамкінець діти переглянули відео «Армія України – Відродження» та виготовили символ Дня пам’яті та примирення – червоний мак.
Гідно вшануймо пам’ять тих героїв, які захищали нашу країну в тяжкі роки Другої світової війни!