«Це наше слово. Жить йому повіки»

Тиждень вшанування української писемнасті і мови

Сьогодні, 7 листопада, відділ обслуговування учнів 5-9 класів розпочав Тиждень вшанування української писемності і мови. Для учнів 5 класу ЗОШ №13 було проведено турнір ерудитів «О, рідна мово, мене чаруєш ти». У часи національного відродження зростає інтерес до пізнання власної історії, культури, до давнього коріння української мови. Наша мова не стоїть на місці, вона збагачується новими словами, змінюється. Українська мова –на третьому місці в світі за милозвучністю. І ми, українці, пишаємось солов`їною мовою нашого народу. Дівчатка і хлопчики взяли активну участь в іграх «Жартівливий мішечок», «Хто зображений на українських гривнях», «Закінчи прислів’я та приказку».
Відеосюжети та яскрава презентація допомогли читачам краще відчути багатство українського народу – мову. Бібліотекарі в розповіді нагадали юним читачам про метра українського слова – поета Миколу Вінграновського, у якого сьогодні 80- річний ювілей. Цікаві факти з життя митця, сторінки його долі нікого не залишили байдужим. Діти з захватом взяли участь у грі «Обери сторінку – прочитай вірша».
Вчителі та учні були у захваті від свята, яке запропонували їм бібліотекарі. Усі присутні дійшли висновку: вивчаємо рідну мову – вона того варта!

«Це наше слово. Жить йому повіки.
Народ всевічний. Слово – наш народ»
(М.Вінграновський)