День Святого Миколая у бібліотеці

     В народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки й свят. І одним з найбажаніших для дітей є свято Святого Миколая. День Святого Миколая – одне з найулюбленіших свят, з яким пов’язані дитячі мрії та сподівання, яке дітлахи чекають не менше, ніж Новий рік.
Щоб розширити знання дітей про життя святого Миколая та на його прикладі виховувати у читачів доброту, чуйність, гуманність та милосердя, Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. Лягіна разпочинает низку заходів, присвячених зимовим святам.
   17 грудня 2018 року у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів відбулося справжнє казкове дійство під назвою «У день Святого Миколая у нас дитячий сміх лунає» для учнів 2 класів школи №59.
   Як і у кожного з нас, у головної героїні свята, феї Сніжки є мрія – стати помічницею Святого Миколая. Але щоб бажання здійснилося, потрібно виконати три умови: по-перше, допомогти Сніговиці, по-друге стати рекордсменкою і привітати лісову Ялинку з Днем народження, а також допомогти Лисичці знайти друзів. Звичайно, завдяки допомозі дітей, у зимової феєчки мрія здійснилася, а малеча отримала задоволення и святковий настрій.
   В той же день, в відділі обслуговування учнів 5-9 класів відбулась вистава «По Вкраїні з краю в край ходить Святий Миколай», гостями та учасниками якої стали учні 6 класу школи№13.
   Читальна зала бібліотеки перетворилася на казкову країну, де чортик Антипко вкрав у янголів, помічників Святого Миколая, книгу під назвою “Реєстр чемних дітей», щоб діти не отримали подарунки, а залишив «Книгу шибеників». Але з’явився тінейжер Сергійко, який перехитрив чортика Антипка і за допомогою гостей знайшов «Реєстр чемних дітей». Завдяки сучасній інтерпретації свята, підлітки із задоволенням брали участь в іграх, танцювали на казковій дискотеці та провели фотосесію біля каміна. 19 грудня 2018 року до Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна завітав довгоочікуваний гість Святий Миколай.
   Вже багато років у ролі Святого Миколая виступає миколаївський підприємець Павло Деменський. Він розповів дітлахам, учням 3-х класів ЗОШ №39, про українські традиції святкування дня Святого Миколая і подарував їм солодощі. В читальній залі панував казковий настрій, а чарівну атмосферу свята створювали фотозони, які зробили наші бібліотекарі за допомогою небайдужих громадян нашого міста.
   Запрошуємо дітей та батьків весело провести новорічні та різдвяні дні у обласній бібліотеці для дітей ім.. В.О. Лягіна.