“Україна – соборна держава”

    Цікава  зустріч з учнями 7-Б класу гімназіі№2 була присвячена нашій Батьківщині. Щасливі ми, що народилися і живемо на чудовій, багатій землі. Тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Щодня ми пізнаємо для себе свою країну і усвідомлюємо, що вона в нас одна – єдина.
    Бібліотекарі ознайомили учнів з історією свята  Соборності України, коли саме і ким було його проголошено. «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України», — ці слова Акту Злуки двох українських республік (УНР і ЗУНР) в одну самостійну соборну Українську державу прозвучали 100 років тому. Ця подія стала історично-визначальною, незабутньою для українців. Відтоді щороку 22 січня ми святкуємо День Соборності України.
    Діти залюбки брали участь у грі «Іст-фактор», відповідали на цікаві та пізнавальні запитання, відмічаючи правильні відповіді на спеціальній мапі.
    На завершення, після вирішення всіх завдань та заповнення мапи, учні ще раз впевнилися в тому,  що  наша держава – справді  незалежна, правова, суверенна, а також – СОБОРНА. Тепер Україна – одна з найбільших Європейських країн.