Форум бібліотекарів півдня України на Миколаївщині

3 березня 2015 року Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна приймала у своїх стінах учасників Форуму бібліотекарів півдня України «Бібліотека ХХІ ст.: освітній та практичний вектори».
   Цей захід проводився 3-5 березня 2015 року і мав на меті об’єднати викладачів, науковців, бібліотечну спільноту, фахівців, студентів міжрегіонального аспекту: Миколаїв-Херсон-Одеса. На форумі обговорювалися важливі актуальні питання стосовно підготовки сучасного фахівця бібліотечного сервісу в рамках потреб сьогодення.
   На Миколаївщині його організаторами були відокремлений підрозділ «Миколаївська філія Київського університету культури і мистецтв», управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна, Науково-педагогічна бібліотека, Миколаївська обласна бібліотечна асоціація.
    Фахівці обласної бібліотеки для дітей презентували гостям діяльність бібліотеки як сучасної установи для дітей за допомогою електронних презентацій, переглядів видавничої продукції та відеороликів. Сюрпризом для учасників форуму була екскурсія відділами бібліотеки у новому форматі під назвою «День очікування дива у бібліотеці».
    У роботі пленарного засідання взяли участь Жайворонок Т.А, директор бібліотеки, та Голенко І.О., завідуюча відділом нових інформаційних технологій, яка виступила з доповіддю «Розвиток дитячих бібліотек області в епоху інформаційних технологій». У доповіді було представлено найцікавіший досвід роботи, впровадження сучасних інформаційних технологій та інновацій у дитячих бібліотеках Миколаївської області.
    Наостанок всі присутні взяли участь у «Світовому кафе» під назвою «Бібліотечна професія: виклики, вимоги, реалії», модератором якого був Картузов К.М., заступник директора Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва.