«Дія. Цифрова освіта». Ми долучились!

Ми долучились! Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум про співпрацю з Українською бібліотечною асоціацією у рамках проєкту «Дія. Цифрова освіта». #cyfra_library 


Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна долучилися до національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі!», підтримавши проєкт Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта».
Мета проєкту – підвищити рівень цифрової обізнаності українців.
За форматом – це серіал, у якому беруть участь українські зірки та експерти з різних сфер цифрової діяльності: Ольга Сумська, Марія Єфросініна, Анастасія Дьякова, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Григорій Герман. Під час їхньої бесіди глядачі отримають відповіді на ключові та актуальні питання стосовно цифрової грамотності. Наразі у вільному доступі вже є 3 сезони: базовий, для вчителів і для батьків “Онлайн-безпека дітей”, гостьовий курс з мобільної грамотності «Смартфон для батьків». Кожен сезон глядачі можуть переглянути на базі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна українською, російською та жестовою мовами, а також отримати консультацію від бібліотечних фахівців у галузі медіаосвіти.
Проєкт безкоштовний і направлений на широку аудиторію. В його основі – загальноєвропейські стандарти викладання та оцінки цифрової компетентності. Після їхнього проходження можна скласти тестування та отримати сертифікат.
Щомісяця засновники “Дія. Цифрова освіта” обіцяють викладати новий серіал і найближчим часом запустити на платформі ще 5 категорій курсів.
https://osvita.diia.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *