Нам 90!

25 жовтня Миколаївській обласній бібліотеці для дітей імені Віктора Лягіна виповнилось 90 років. Ще з ранку вона зустрічала свої гостей святковим вбранням, в очікуванні на приємну зустріч.

90 років! Саме стільки бібліотека була і є справжньою територією дитинства, територією спілкування, набуття і закріплення знань, отримання нової інформації, а також науково-методичним, науково-дослідним, координаційним центром. Сьогодні бібліотека – це ще й центр дозвілля з власними традиціями та уподобаннями, де зустрічаються маленькі інтелектуали, артисти, художники, музиканти.

Цього святкового дня колектив бібліотеки прийшли привітати друзі бібліотеки та керівники області: голова Миколаївської обласної ради Ігор Сергійович Дятлов, заступник губернатора Миколаївської області Наталія Борисівна Іванцова, заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Василівна Шамаріна, завідуюча науково-методичним відділом цієї ж бібліотеки Тетяна Михайлівна Кузілова, начальник управління культури Світлана Миколаївна Гладун, заступник мера Миколаєва Маргарита Сапожнікова, голова обкому профспілки працівників культури Любов Іванівна Назарова, депутати обласної та міської рад, колеги та друзі з бібліотека м. Миколаєва, Херсонської обласної бібліотеки для дітей, представники громадськості та ЗМІ.

В рамках святкового заходу було проведено ювілейну науково-практичну конференцію «Бібліотека для дітей: концепт історико-культурних традицій та інноваційних перетворень». На ній виступили: заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Василівна Шамаріна, заступник начальника управління культури Поддубна Лариса Олександрівна, доцент кафедри документознавства та інформаційних систем МФ КДУКіМ Гіч Галина Миколаївна, завідуюча експозиційним відділом Миколаївського обласного краєзнавчого музею Пономарьова Олена Володимирівна, заступник директора по роботі з дітьми Громова Ірина Вікторівна, вчитель-методист Миколаївського муніципального колегіуму Ржепецький Леонід Андрійович, член НСПУ та НСЖУ Марущак Віра Іванівна, а також учень 7 класу ЗОШ № 39 Богатирьов Данило, який запропонував на розсуд слухачів свої «несекретні матеріали».

А скільки теплих гарних слів привітань отримала бібліотека через електронну пошту, соціальні мережі від своїх колег, як з міста Миколаєва, Миколаївської області, так і зі всієї України. Свої щирі побажання кожен з відвідувачів та гостей бібліотеки зміг залишити напам’ять ще навіть при вході до бібліотеки на фліпчарті «90 побажання до ювілею!». Повірте: там було навіть не 90, а набагато більше! Від такої кількості привітань настрій піднімався не тільки у співробітників, але й у самих бажаючих. І хоча свято закінчилося – бібліотека знову чекатиме на зустріч із своїми друзями. А святкове відчуття ще довго вітатиме у повітрі самої бібліотеки! Таке запам’ятовується надовго!