«Тиждень вшанування козацької слави»

14 жовтня – День української козацтва. У відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів пройшов Тиждень вшанування козацької слави, а саме:

15.10 о 15.00 презентація літературного перегляду «Як козаки…» (читачі відділу);

16.10 о 14.30 гра – змагання «Козацькі забави»(ЗОШ №13, 5кл.);

17.10 о 15.00 огляд літератури «Славне Військо Запорозьке» (читачі відділу);

18.10 о 13.30 літературно – ігровий фолькмайдан «Козацька слава оживе…» (ЗОШ №13, 6 кл.);

19.10 о 14.30 медіа – презентація «Великий характерник – Іван Сірко» (учні спеціалізованого інтернату №3)

21.10 о 15.00 історичний вояж «Козацькому роду нема переводу» (діти з Державного комплексу реабілітації дітей – інвалідів).

Протягом «Тижня вшанування козацької слави» наші читачі мали змогу прийняти участь у справжніх козацьких змаганнях, подивитись уривки з фільмів та мультфільмів про запорожців. Бібліотекарі відділу представили дітям захоплюючі матеріали про Запорозьку Січ та добу козацтва, супроводжуючи розповідь відеорядом. Поділившись на дві команди, присутні завзято брали участь у конкурсах та вікторинах, співали козацьких пісень, переодягалися в колоритні національні костюми, правильно називаючи елементи українського одягу. Обране журі – працівники бібліотеки – уважно слухали відповіді читачів та оцінювали їх по справедливості. За результатами конкурсів – перемогла дружба. Кожна команда отримала почесні грамоти та шквал емоцій. Дітям було представлено книжкову виставку на козацьку тематику, яка рекомендувала книги про козацьку бойову славу. «Тиждень вшанування козацької слави» залишив по собі гарний, піднесений настрій і в учнів, і в їх вчителів, батьків та бібліотекарів.