Зустріч з письменниками «Свято тих, хто любить книгу»

          2 червня, в рамках V Міжнародного симпозіуму «Література. Діти. Час» та літературного фестивалю для дітей «Дивокрай», в Обласній бібліотеці для дітей ім. В.Лягіна відбулася зустріч читачів з кращими дитячими письменниками України Володимиром Рутківським, Анатолієм Качаном, Галиною Малик та молодою письменницею Оксаною Яблонською.

Володимир Рутківський – один з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників відкрив дітям таємницю написання книги «Ганнуся». В основу книги покладені події і факти, які дійсно мали місце в житті письменника. Адже саме він влітку взяв Ганнусю з собою в рідне село , коли її батьки були у відрядженні, і пообіцяв однокласникам дівчинки написати книгу.

Діти з цікавістю слухали і Галину Малик. Письменниця, в доробку якої безліч цікавих, захоплюючих книг, прочитала уривок з книги «Мандри і подвиги лицаря Горчика» та декілька віршів.

Родзинкою зустрічі став виступ Анатолія Качана, улюбленого дитячого поета, нашого земляка, великого друга бібліотеки. Його поезію вони знають і люблять. Поет прочитав свої нові вірші, які ще не надруковані, а також вірші з книги лірики і ігрової поезії для дітей «Листи з осіннього саду», за яку він цього року став лауреатом приватної премії Володимира Рутківського «Джури». Діти залюбки змагалися в декламуванні скоромовок і отримували від Анатолія Качана екслібрис з його автографом.

Оксана Яблонська презентувала читачам свою нову книгу «Золота серединка» і познайомила дітей з одним із оповідань цієї книги – «Звідки він взявся, цей павук?».

3 червня до бібліотеки завітала Наталя Марченко – літературознавець, критик, автор книги «Володимир Рутківський: тексти долі», письменник Володимир Рутківський, поет Анатолій Качан. У ході зустрічі з читачами – учнями школи №13 пані Наталя познайомила дітей з цікавими фактами, подіями і навіть пригодами з життя Володимира Рутківського. Червоною ниткою крізь більшість його творів проходить село його дитинства Велика Буримка на Черкащині, котре у текстах називається Воронівкою. Його книги – це своєрідний літопис його малої батьківщини, яку він так любить.

З вдячністю читачі сприйняли виступ поета Анатолія Качана. Діти залюбки слухали його вірші-безконечники «Ліниві вареники», «Через річку їхав грек» та інші, поетичні твори про вигадливих і дотепних дітей, відгадували вірші-загадки..

Зустрічі читачів з кращими дитячими письменниками пройшли жваво, мали прекрасний зворотній зв’язок, адже не так вже й часто випадає така нагода зустрітися з творцями дитячої книги. Ці зустрічі мають запам’ятатися назавжди і, безумовно, вони викликали в душах маленьких читачів почуття світлої радості, любові до рідного краю, до книжок добрих, розумних і веселих.