Ось і розпочались літні читання у нашій бібліотеці!

      3-го червня до нас завітали діти з пришкільних таборів шкіл № 59 та № 13 на казковий парад літературних героїв «Щастя великого казкаря», присвячений 210-річчю від дня народження великого казкаря, улюбленця дітвори всього світу Г.К. Андерсена. Герої казкового параду майстерно переплели епізоди і долі героїв з його казок, наповнили масою загадок, різноманітних ігор, кросвордом, парадом казкових героїв, що зробило його як цікавим, так і пізнавальним.
5 червня в бібліотеці знову було чути дитячий сміх та веселий гамір. До бібліотеки завітали діти з літнього оздоровчого табору «Веселка» при ЗОШ №61.
Їх радо зустріли пірати, які провели для них літературний ринг «По слідах літературних героїв», який був наповнений змаганнями та веселими конкурсами.
Перш ніж присутні розпочали змагання, кожному було запропоновано перевтілитись у справжнього пірата та обрати для себе піратське прізвисько.
Свою вправність вони проявили у виконанні конкурсів та завдань. Діти майстерно перебиралися з корабля на корабель за допомогою канатів і цим показали свою спритність. Вони отримували звання «Влучний стрілець» та мали змогу спробувати «піратські смаколики».
А свою кмітливість діти проявили під час розгадування піратських загадок та у відгадуванні літературних персонажів, які їм запропонували пірати.
Літературне свято було наповнено піратськими танцями з виконанням морських команд та піснями, які наповнили радістю та гарним настроєм усіх учасників змагань.