Дякую за порятунок мого життя!

       Щорічно, починаючи з 2004 року, 14 червня відзначається Всесвітній День донора крові. Донор – людина з великої літери, з Божою іскрою в серці, яка дарує життя іншим.
Вже за давньою традицією свято Почесних донорів відбувається в обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна.
У святково прибраній залі зібрались люди – донори, які завжди готові прийти на допомогу хворим і нужденним, які приносять радість іншим. Їх щиро привітали заступник голови Обласного Товариства Червоного Хреста України – Паламарчук Лариса Іванівна, голова ТЧХ у Центральному районі – Валюгіна Віра Олександрівна, голова ТЧХ у Корабельному районі – Медведєва Тетяна Володимірівна.
У цей яскравий, сонячний день читачами та друзями Обласної бібліотеки для дітей був підготовлений святковий концерт. У програмі взяли участь:
– колектив «Соняшник» Полігонівського будинку культури (художній керівник Олейнікова А.О. );
Немитий Мирослав – Полігонівська ЗОШ, учень 4кл.;
Стоянова Марія – Полігонівська ЗОШ, учениця 3кл.;
Карабан Анастасія – Полігонівська ЗОШ, учениця 4кл.;
Рущак Сніжана – ЗОШ №3, учениця 2 кл.;
Іванко Анастасія – ММК, учениця 2 кл.;
Іванко Тетяна – акомпаніатор.
Ведучі висловили подяку почесним донорам, показали відеосюжети щодо користі донорства.
На святі звучали слова подяки на адресу обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна, яка зі своїми партнерами – Товариством Червоного Хреста з 2003 року втілює в життя цільову комплексну програму «За здоров`ям – до бібліотеки». В результаті спільної роботи проведена ціла низка заходів, направлених на просвіту школярів і їх батьків щодо активної соціальної орієнтації на здоровий спосіб життя, заняття фізичною культурою для збереження здоров`я дітей та профілактики захворювань.
На завершення свята всі донори одержали подарункові набори.
Девізом свята звучали слова: «Поки на світі є донори – життя людини в безпеці».