Година запитань та відповідей «Секрети дружби»

Хто такі друзі? І взагалі, що ж таке дружба? Чому одні діти швидко знаходять собі друзів, а інші не можуть з кимось потоваришувати? З чого починаються дружні стосунки? Чому найкращі друзі сваряться? На ці та інші запитання співробітники відділу обслуговування читачів – дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів допомогли відповісти дітям під час години запитань та відповідей «Секрети дружби», яка відбулася 14 липня.

Цікаві завдання допомогли дітям дізнатись багато інформації та дали можливість зрозуміти, якими повинні бути друзі. Хлопчики й дівчатка говорили закінчення запропонованих прислів’їв та приказки про дружбу, склали «квітку» хороших та поганих якостей друга. За допомогою тесту всі разом з’ясували, хто із присутніх дітей є справжнім другом, а кому потрібно над собою попрацювати.

Із задоволенням співали в караоке пісні «Настоящий друг» та «Улыбка», переглянули мультфільм «По дороге с облаками». Всі дружно згадали і записали основні правила дружби та провели вікторину «Дружба казкових героїв». Наприкінці заходу діти з’ясували, що дружба може бути не лише між людьми, але й між тваринами, людиною та тваринами і рослинами, а можна і треба дружити з книгами.

Час промайнув швидко. І на завершення, на знак справжньої дружби і злагоди учасники провели «святковий салют» і отримали яскраві повітряні кульки та солодкий гостинець.