Європою за 60 хвилин

        Якщо ви плануєте подорож Європою або мрієте про неї, то вам – до нас! Саме в нашому відділі – відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів вам допоможуть більше дізнатися про унікальну культуру народів Європи, багатовікову історію цих країн. Бібліотекарі нашого відділу запросили на літературно – туристичну подорож «Європою за 60 хвилин» юних мандрівників – учнів 8-го класу Миколаївської гімназії № 2 .
Подорож здійснили на віртуальному лайнері і наблизились до музичної столиці Європи – Австрії, до краю фламенко і кориди – Іспанії, до країни «Туманного Альбіону» – Великої Британії, країни богів та міфів – Греції та інших не менш мальовничих та привабливих країн «колиски сучасної цивілізації». Діти брали активну участь у діалозі з працівниками бібліотеки – проявляли свої знання у відгадуванні ребусів про відомих європейських письменників та їх твори, ділились своїми враженнями про пам’ятки архітектури. Відчули колорит кожної країни через музичні твори – це і Віденський вальс, і сіртакі, і французькі романтичні композиції .
Наприкінці заходу ведучі провели огляд літературної виставки-мандрівки «Навколо Європи». Діти із задоволенням гортали сторінки книг, вчитувались в цікаві факти про різні країни, більш детально розглядали карту Європи, якою мандрували.
Тож перед тим, як розпочати свою першу подорож Європою, завітайте до нас – і дізнаєтесь багато корисного, що вам обов’язково знадобиться у вашій мандрівці!