«Слава козацька не вмре, не загине!»

       Сьогодні у святковій читальній залі бібліотеки зібралися наші юні читачі. А зібрали усіх разом усмішка, святковий настрій, любов і бадьорість, бажання бути разом і в будні, і в свята.
14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва, День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Бібліотекарі залюбки привітали хлопчиків – майбутніх захисників України зі святом, побажали їм міцного здоров’я та бути справжніми патріотами нашої країни, любити, поважати Батьківщину.
Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу.
Саме з цього приводу бібліотекарі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів запросили до себе читачів-учнів 5 класу Миколаївської ЗОШ №13 та провели літературно-патріотичну гру – змагання «Слава козацька не вмре, не загине».
Спочатку усі разом за допомогою «Козацької вікторини» пригадали героїчне минуле нашого краю, ті далекі часи, коли слава предків наших, відважних козаків, гриміла у всьому світі. Козацьке свято продовжилось цікавими конкурсами: «Сильна рука», «Розумниці», «Запитання із козацької торбинки». Учасники гри продемонстрували свої розумові здібності у конкурсі «Словниковий запас». Діти були такими ж кмітливими, сміливими і завзятими, як колись козаки.
Захід вдало доповнила презентація книжкової виставки-портрету «Козацькі вожді України».