Жовтневі зустрічі

     Відділ обслуговування читачів – учнів 5-9 класів за доброю традицією провів цикл традиційних «Жовтневих зустрічей». Ми щиро вітали своїх друзів – вихованців з Державного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Працівники відділу підготували для своїх гостей ряд заходів, а саме:

23.10 Літературна орбіта «Змінитися на краще ніколи не пізно».

На цій зустрічі ми поговорили про характер людини та про його вагомий внесок в наше життя. Присутні замислились над власними рисами характеру, про свої сильні та слабі сторони. А допомагали учасникам заходу визначитись зі своїми пріоритетами та недоліками літературні герої.

24.10 Тренінг-спілкування «Хочеш знайти друга – сам стань другом»

Діти взяли участь у різноманітних іграх: «Коло дружби», «Правда навпаки», «Скарбничка загальнолюдської мудрості», декламували жартівливі байки Павла Глазового про друзів та дружбу. Проявити свою ерудованість кожен зміг у змаганнях на знання прислів’їв та приказок за темою товаришування.

26.10 Літературно – віртуальна подорож «Навколо Європи за 60 хвилин»

Нашим гостям ми запропонували здійснити подорож Європою
на віртуальному лайнері. Вони відвідали музичну столицю Європи – Австрію, край фламенко і кориди – Іспанію, країну «Туманного Альбіону» – Велику Британію, країну богів та міфів – Грецію та інші не менш мальовничі та привабливі куточки країн – «колиски сучасної цивілізації».
Діти брали активну участь у діалозі з працівниками бібліотеки – проявляли свої знання у відгадуванні ребусів про відомих європейських письменників та їх твори, ділились своїми враженнями про пам’ятки архітектури. Відчути колорит кожної країни допомогли музичні твори –Віденський вальс, сіртакі, французькі романтичні композиції тощо.

30.10 Літературний компас «Професії, які обирають нас, професії, які обираємо ми».

Дітям було запропоновано цікаву інформацію про професії, які користуються попитом на ринку праці і доступні для цієї категорії людей. За допомогою книг, тестів, слайдів та ігор ми зорієнтували наших читачів у різнобарвному світі професій.
Ціла низка різноманітних професій, про які розповіли дітям ведучі заходу, та цікава розмова не залишили байдужим жодного з її учасників.

01.11 Народознавче асорті «До джерела прадавньої культури».

Учасники заходу слухали цікаві легенди про символи нашої країни, пригадували вірші відомих українських письменників Т. Шевченка, І. Франка, відповідали на запитання вікторин. Захід супроводжувався чудовими, милозвучними українськими піснями.
Усі присутні переконались у тому, що розмову про Україну та про її символи можна вести без кінця-краю, бо дуже вже багата і щедра наша земля, така славна її історія.