Мовний вернісаж «Чарівне диво калинове»

     Рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п’янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова.

  9 листопада, в День української писемності та мови, співробітники відділу обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів провели для учнів 3-Г класу школи № 59 мовний вернісаж «Чарівне диво калинове».
Діти дізнались безліч цікавих фактів про українську мову. Вони грали в ігри: «Алфавіт», «Заміни одним словом», «Хитромудра математика». Активно відповідали на запитання вікторин: «Перевір себе» та «Жартівливі питання», а за кожну правильну відповідь отримували фішки. Також вони познайомилися з поетичною творчістю Василя Симоненка, Дмитра Білоуса та Ліни Костенко, які присвятили українській мові багато чудових поезій, пригадали прислів’я, приказки та вислови про мову, слово…
Школярі взяли активну участь в ігрових завданнях і переконались у тому, наскільки багата наша мова.
Наше завдання — берегти цей неоціненний скарб, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами, не забувати, щиро любити. Отже, любімо і бережімо мову.
Наприкінці заходу було визначено активного учня, який отримав звання «Знавець української мови»