Бібліотека приймає друзів з Баштанщини

          25 листопада, не дивлячись на похмурий день, в нашій бібліотеці панувало справжнє свято. Вже стало доброю традицією кожного року зустрічати шанувальники книги – юних читачів з міста Баштанки.
Гостей гостинно зустрічали директор бібліотеки Тетяна Анатоліївна та працівники відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів.
Після екскурсії відділами бібліотеки наші гості потрапили до читальної зали бібліотеки, де на них чекали захоплюючі пригоди, незабутні враження від подорожі країнами Європи на справжнісінькому віртуальному лайнері.
Юні мандрівники здійснили літературно – туристичну подорож «Європою за 60 хвилин». Перед очима наших гостей каскадом замайоріли найвідоміші куточки Європи: музична столиця Європи – Австрія, край фламенко і кориди – Іспанія, країна «Туманного Альбіону» – Велика Британія, батьківщина богів та міфів – Греція та інші не менш мальовничі та привабливі країни «колиски сучасної цивілізації».
Мандруючи, діти не лише милувалися краєвидами та визначними пам’ятками, традиціями, культурою європейських країн, а й заглибилися у їх історичне минуле. Відчули колорит кожної країни через музичні твори – це і Віденський вальс, і сіртакі, і французькі романтичні композиції.
Юні Баштанці брали активну участь у діалозі з працівниками бібліотеки – проявляли свої знання у відгадуванні ребусів про відомих європейських письменників та їх твори, ділились своїми враженнями про пам’ятки архітектури.
Дуже вразила присутніх гра «Європейський серпантин». А закріпити отримані знання допомогла гра – пазли «Країни та їх столиці».
Наприкінці зустрічі на наших гостей чекав солодкий сюрприз та інформаційні буклети на пам’ять про нашу зустріч.
Цей день залишив по собі незабутні враження, бурхливі емоції та гарний настрій.