Діалог культур «Назустріч друг другу»

       У рамках Тижня інформації під назвою «Твори добро, бо ти – Людина», який проходить в нашій бібліотеці з 23 по 27 листопада, у відділ обслуговування читачів-учнів 5-9 класів завітали вихованці спеціального інтернату №3. Для них було проведено діалог культур «Назустріч друг другу». Захід було присвячено молодіжним субкультурам.
Кожному з нас доводиться йти по вулиці, їхати в транспорті або просто дивитись телевізор і бачити людей, які у чомусь не схожі на інших. У когось дивні зачіски, хтось увесь у металі, а хтось у чорній шкірі проноситься повз вас на мотоциклі. Найчастіше це і є представники сучасних субкультур.
Представники різноманітних субкультур намагаються показати свою індивідуальність, сказати сірій масі: “Я — особистість”, кинути виклик світу з його нескінченними буднями та вистроюванням усіх в один рядок.
Перед нашими читачами предстали представники найбільш відомих субкультур: хіпі, панки, готи, емо, гламур, хіп–хоп та інші.
Краще зрозуміти та прийняти молодіжні течії допомогли відеоматеріали, фрагменти з кінофільмів, уривки з книг та конкурс «Правда чи ні», тест «Хто я?» та вікторина «Перевір себе на толерантність».
Присутні переконалися, що кожен має право бути індивідуальним. Молодіжні субкультури існують вже дуже давно і будуть існувати, мабуть, ще не одне століття. А кожна освічена молода людина повинна знати, які субкультури існують і чим відрізняються одна від одної.