Літературний дивосвіт «Суцвіття мов на дереві культури»

        У кожного народу своя мова, вона для нього найрідніша і найдорожча, кожен народ має право на ній думати і розмовляти. Бо доки народ має мову – доти і сам народ живе. Кожному народу своя мова наймиліша: поляку –польська, болгарину – болгарська, чеху – чеська, а українцеві – українська.
Щоб більше дізнатись про мови національностей, які проживають на території Миколаївської області, до відділу обслуговування читачів – учнів 5 – 9 завітали вихованці клубу юних моряків з флотилією на літературний дивосвіт «Суцвіття мов на дереві культури». Учням було цікаво дізнатись про людей різних національностей, які проживають в нашій області: болгар, росіян, поляків, молдован, білорусів та інших.
Та найбільше уваги було присвячено рідній українській мові, її милозвучності, поетичності та оригінальності. Звучали українські пісні, вірші про мову наших відомих письменників-земляків.
Діти з великим задоволенням взяли участь у заході, розгадували кросворди, відповідали на питання вікторини, дискутували та згадували факти з історії нашої мови.
Вдало доповнила захід презентація книжкової виставки-поради «У слові – скарби пізнання».
Зустріч залишила в серцях та помислах наших читачів добрий настрій, а корисні поради та цікава інформація допоможуть їм у навчанні.