Літературні смаколики від українських письменників

    Сьогодні читачі-учні 4-А класу школи № 59 завітали до відділу обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів на свято української книги. Чому саме української? Тому що 21 лютого ми, українці, відзначали Міжнародний день рідної мови – української мови. А позаяк свято це незвичайне, то і святкували ми його неординарно – запросили дітей до бібліотечної книжкової кав’ярні «скуштувати» «Літературні смаколики від українських письменників». Всі незвичайні літературні страви для читачів «приготували» відомі українські письменники, які цього року святкують ювілеї.
Як і у будь-якій хорошій кав’ярні, у нашій – літературній – є меню. Ось воно:

• «Книжковий коктейль» від Тетяни Щербаченко
• «Літературне асорті» від шеф-кухаря Галини Малик
• «Книжковий мікс» від шеф-кухаря Сашка Дерманського
• «Пригодницький ланч» від Сергія Гридіна
• Десерт «Сюрприз»

Діти із задоволенням «смакували» “страви” відомих українських авторів. А на «десерт» читачі самі рекомендували книги сучасних письменників України, які вони вже прочитали.
Зараз у відділі діє книжкова виставка-знайомство «Дітям з любов’ю». Вона присвячена якраз сучасним письменникам – ювілярам України. Одне із завдань цієї виставки – «лайкнути» ту книгу, яку вже прочитав, і яка дуже-дуже сподобалась. Багато книжок отримали свої «лайки» прямо на заході.
Як добре, що наші читачі із задоволенням читають і цікавляться сучасними дитячими письменниками України.