Струни Кобзаревого серця

Ти мусиш нам співця назвати,
Адже умів лиш він один
Рабів німих так захищати.
А хто так оспівав, як він,
Садок вишневий коло хати?

      Тарас Григорович Шевченко – людина високих моральних людських якостей, що стоїть нарівні з кращими світовими творцями-мислителями.
Він залишається серед нас, українців, і далі невмирущим як поет, як геній, як поводир, що показує нам шлях у боротьбі за наші ідеали.
З огляду на всю світову літературу, важко знайти серед письменників іншу подібну постать, яка пройшла б такий же винятковий життєвий шлях; яка вийшла б із самих низів і досягла б найбільшого злету творчого генія.
11 березня працівники відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів відвідали учнів 9 класів ЗОШ №53, де провели літературно-музичне свято «Струни Кобзаревого серця», щоб вшанувати пам’ять нашого Тараса Григоровича Шевченка, перегорнувши окремі сторінки його життя.
Бібліотекарі разом з учнями згадали цікаві факти з життя поета, декламували уривки з його найкращих творів, співали пісень.
Окремою лінією пройшла тема жінок у долі Шевченка. Одних любив він, інші любили його. Всі вони прекрасні, витончені, натхненні. Серед них –перше кохання поета Оксана Коваленко, «славна молодичка» Ганна Закревська, актриса Катерина Піунова, княгиня Варвара Рєпніна та остання любов Кобзаря Ликера Полусмак. Всі вони відіграли важливу роль у житті поета, надихали його поезію, були його музами.