Кошачий мейнстрім

       17 березня у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів пройшов бібліоквест «Кошачий мейнстрім». У цій грі взяли участь три команди 4-Б класу школи № 51. Перш за все, діти познайомилися з цікавими фактами про муркотиків, трішечки «занурилися» в історію, щоб дізнатися, як дика кішка стала домашньою, та ще й порадували бібліотекарів своїми знаннями у «котознавстві». А потім розпочалися завдання бібліоквесту.
На гравців чекали справжні бібліотечні коти та кішки із завданнями. На першій зупинці квесту «Дикі, але дуже симпатичні» учасникам потрібно було відповісти на запитання вікторини «Хто я?», впізнати породу кішки та розгадати математичний кросворд «Дикі кішки». На другій зупинці квесту «Хто сказав Няв» дітей чекали зашифровані назви порід домашніх котів та самостійний пошук інформації про них у мережі Інтернет. А на третій зупинці, «Знамениті коти і кішки», гравцям запропонували пригадати книжки, фільми та мультфільми, героями яких є коти. На завершення всі дружно заспівали пісню кота Леопольда.
За свої правильні відповіді команди отримували бали. Додаткові оцінки можна було отримати, якщо гравці зможуть прорекламувати прочитану книгу про котів. Діти впоралися з усіма завданнями на відмінно, а головне, весело і корисно провели час у нашій бібліотеці!