День поетичного настрою «Поезії промінчик золотий»

        Сьогодні, у Всесвітній день поезії, ми радо поділилися поетичним настроєм з учнями 2 класу школи №13.
2016 рік багатий на миколаївських письменників-ювілярів.
Їхня творча спадщина – це духовний скарб Миколаївщини.
Своєю творчістю вони збагачують наші серця гідністю, честю, життєвою мудрістю, красою та любов’ю до рідного краю. Діти познайомилися з життям та творчістю декого з них.
Борис Мозолевський здивував своєю цікавою біографією. Всіх вразила славнозвісна Пектораль. Дуже сподобалися малятам його вірші для дітей.
Учні підготували і прочитали вірші Миколи Вінграновського, нашого земляка, видатного українського поета, прозаїка, сценариста та актора. А ще прослухали аудіозапис вірша «Грім» у виконанні автора. Переглянули буктрейлер на подвійну книгу М. Вінграновського “Гусенятко”, “Козак Петро Мамарига” видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА
Всім сподобалися вірші Дніпрової Чайки, сповнені любов’ю до природи і всього навколишнього світу. Відкриттям для багатьох стали факти про те, що вона є автором лібрето до музичних творів за українськими казками. Діти подивились фрагмент з дитячої опери “Коза-Дереза” (композитор – Микола Лисенко, лібрето – Дніпрова Чайка)
Дуже зворушливо звучали з дитячих вуст поетичні рядки Валерія Бойченка, адже його вірші дарують дітям відчуття безмежної радості.