«Читаюча дитина – майбутнє України»

       Всеукраїнський Тиждень дитячого читання традиційно приходить до нас навесні, з першим теплом, з ніжними пролісками, щебетом птахів. 24 та 25 березня в Обласній бібліотеці для дітей ім. В. Лягіна відбулося урочисте відкриття Тижня. На літературне свято «Читаюча дитина – майбутнє України» до бібліотеки завітали друзі бібліотеки, постійні читачі-учні 5-х класів Першої української гімназії та загальноосвітньої школи № 53.
Директор бібліотеки Жайворонок Тетяна Анатоліївна щиро привітала присутніх зі святом, побажала нових зустрічей з книгою, друзями, бібліотекою.
Бібліотекарі підготували для юних читачів чудову театралізовану виставу з іграми, піснями, танцями, сюрпризами і чудесними перетвореннями. Головна ідея свята – познайомити дітей з творами сучасних українських письменників, переконати дітей у необхідності і користі читання і неперевершеній ролі Книги в житті людства.
Головні герої дійства – дівчатка – читачки Даринка та Маринка відправляються на пошуки скарбу, і на своєму шляху зустрічають багато літературних героїв з творів сучасних українських письменників. Це і Патріотично налаштований привид з пригодницької повісті Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі», Чугайстер Петро з книги Сашка Дерманського «Танок Чугайстра», Відьма Хівря з казки Ніни Воскресенської «Легенда про Бовдура Великого», школярка Аля з повісті-казки «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоландії» та багато інших яскравих персонажів.
Усі присутні на святі подорожували Україною із Заходу до Сходу, із Півночі до Півдня, збираючи квіти з усіх мальовничих куточків нашої Вітчизни, щоб сплести вінок та знайти найцінніший скарб – милозвучну українську мову, якою пишуть творці слова для дітей і про дітей.
Родзинкою заходу стали відео привітання від сучасних письменників України: Олександра Дерманського, Галини Малик, Тетяни Луньової. А порадами щодо ролі читання у своєму житті поділилися відомі люди України: Анна Свиридова, Анатолій Анатоліч, Єгор Крутоголов, Андрій Джеджула та інші.
Отже, Тиждень дитячого читання в обласній бібліотеці для дітей ім. В.О.Лягіна – відкрито! Запрошуємо всіх читачів завітати до нас. На вас чекає безліч захоплюючих зустрічей та сюрпризів.