«Подвигу народу – жити у віках»

Ніхто не забутий;
На попіл ніхто не згорів:
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.
І доки є пам’ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.

28 березня у відділі обслуговування читачів – учнів 5-9 класів відбувся усний журнал «Подвигу народу – жити у віках». Разом з бібліотекарями читачі згадали велику подію в житті нашого міста – день визволення Миколаєва від німецько-фашистських загарбників. Ця дата увійшла в історію міста одним з найшановніших свят.
Ведучі заходу познайомили присутніх у залі з героїчними сторінками історії ІІ Світової війни на Миколаївщині, розповіли про подвиг відомих і невідомих героїв, які билися на Інгулі і на Південному Бузі, захищаючи кожен клаптик рідної землі, які в темну ніч окупації не склали зброї і вписали своїми подвигами багато яскравих сторінок у героїчний літопис війни.
Хвилюючими були спогади про юних героїв, членів підпільної організації Вітю Хоменка і Шуру Кобера, про діяльність учасників Підпільної молодіжної організації «Партизанська іскра», про подвиг 68 десантників під командуванням ст. лейтенанта К. Ф. Ольшанського, які звільнили наше місто Миколаїв від окупантів.
Ця зустріч, безсумнівно, залишила незабутні враження у всіх учасників заходу, адже, доки живе пам’ять про героїв в наших серцях, доти живе і наша країна, яку ми гордо називаємо Україна!