Читаємо рідне! Читаємо найкраще!

       15 квітня у відділі обслуговування учнів 5-9 класів був проведений літературний флешмоб «Поезії чарівні звуки вустами відомих земляків», в рамках обласної літературної акції «День читання «Читай і знай свій рідний край!».
Учні восьмих та дев’ятих класів ЗОШ № 7 залюбки взяли участь у цікавому форматі голосних читань творів письменників-ювілярів Миколаївщини 2016 року: Валерій Бойченко, Еміль Январьов, Борис Мозолевський та Віталій Карпенко.
Головний меседж заходу – це любов до рідного міста, рідної землі, до Батьківщини, тому вірші літературних корифеїв читали дітям активні миколаївці, які саме зараз дбають про сьогодення Миколаєва у різних сферах діяльності:
– екологія: Олена Трифонова – громадський активіст та голова громадської організації “Добре місто”.
– мистецтво: Юлія Поліщук – художник, співачка та активна землячка.
– волонтерство: Тетяна Мілевська – поетеса, волонтер і чудова людина.
– громадська діяльність: Олексій Перро – дружинник Миколаївського міського громадського формування “Бастіон”, поет.
Такий формат дав змогу дітям познайомитися з життям та творчістю відомих письменників, які своїм словом прославили Миколаївщину, і з активними учасниками, які зараз своїми ініціативами роблять місто кращим.
Під час зустрічі, окрім неповторного виконання віршів, на учнів також чекали і літературні загадки, ребуси, шифровки, за допомогою яких вони відгадували ім’я поета, про якого йтиметься далі.
Усі поезії, які зачитували і діти, і гості, були пронизані любов’ю до рідного краю.
Впевнені, що ті зерна доброти, гідності та гордості за рідне, що були нами закладені у душі молодого покоління, незабаром проростуть проявом любові та небайдужості до рідної землі.