Ми нація єдина, твої ми діти, Україно!

       Україна… Які тільки картини не виринають у нашій свідомості, коли ми чуємо це слово.
Хтось одразу згадує, що це найбільша країна Центральної Європи. Хтось, пригадуючи смак стиглих черешень, що наче самі падають до рота, запах щойно витягнутої з вулика вощини чи аромат борщу, кращого за який ніколи в житті не їв, сумує за щасливою порою, коли навідувався до бабусі в село…
А для когось Україна – це ласкаве море, що манить своїми хвилями й наче кличе вирушати в небезпечну мандрівку, щоб чи то щита прибити на воротах Царгороду, чи то визволити побратимів з ворожої неволі… А хтось відчуває млосно-гіркуватий подих українського степу, напоєного сонячним теплом і запахами чебрецю та полину, де сиві чуприни ковилу, поважно розгойдуючись від найменшого подиху вітерцю, нагадують морських баранців, що біжать один за одним.
Ось і сьогодні, бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів разом з вихованцями клубу юних моряків з флотилією здійснили подорож нашою рідною Україною.
Під час літературно – патріотичного уроку «Ми нація єдина, твої ми діти, Україно!» діти разом з ведучими поринули у цікаві ігри, які пов’язані з нашою Україною, а саме: складали слова з літер одного слова, впізнавали видатних людей України за світлинами і портретами, відповідали на запитання вікторини. Наприкінці заходу всі учасники мали змогу об’єднати області нашої країни в єдине ціле і отримати карту Єдиної України!